Neymar si vysloužil kritiku za nebezpečný souboj v exhibičním turnaji...

Brazilec Neymar je nejdražším fotbalistou světa, zároveň by se ale jistě umístil vysoko i v pomyslné anketě o největšího simulanta. Zatímco rány přijímat tolik neumí, což ukázal i na nedávno skončeném mistrovství světa, jejich rozdávání mu jde podstatně lépe. Naposledy se o tom přesvědčil amatérský nadšenec, kterého Neymar zválcoval během exhibice.

Na mistrovství světa patřil Neymar mezi tahouny brazilského celku, favorité na zlatou medaili ale nakonec utrpěli překvapivou porážku od Belgie už čtvrtfinále. Hvězda PSG tak z šampionátu odjela především s pošramocenou pověstí, kterou si Brazilec způsobil několika teatrálními simulacemi.

https://www.youtube.com/watch?v=W8fOAtWW_ro

Nyní Neymar zaujal světová média dalším negativním kouskem.

Během turnaje v brazilském Santos pojmenovaném The Neymar Jr Five, kde hrají fotbalisté 3 proti 3 na malém hřišti s mantinely, se nesmířil s tím, že mu při nepříliš podařené kličce sebral neznámý mladík míč.

Frustrovaný Neymar se tak uchýlil k zákroku, který mu příliš nových obdivovatelů nepřinese. Brazilec svého soupeře totiž zákeřně a nebezpečně „přišpendlil“ na mantinel.

Neymarovo budoucí angažmá

Před mistrovstvím světa se horlivě hovořilo o Neymarově možném přestupu z PSG, kde je dlouhodobě nespokojený. Skloňoval se především Real Madrid, nicméně aktuálně to vypadá, že Neymar ve Francii spíš zůstane. A bude zde mít co dokazet, vždyť jako nejdražší fotbalista světa se dokonce ani nevešel do nominace deseti hráčů pro nejlepšího fotbalistu roku 2018 podle FIFA. Mimo desítku byl přitom Neymar naposledy v roce 2012. (jaz)