Mbappé by se mohl v PSG setkat se svým oblíbeným spoluhráčem z národního týmu...

Fotbalový supertalent Kylian Mbappé působící ve francouzském PSG patří mezi nejžhavější zboží na letním přestupovém trhu. Devatenáctiletý střelec se ale dle svých slov nikam z Paříže nechystá. Namísto toho se snaží udělat vše pro to, aby pařížský velkoklub posílil jeho krajan N’Golo Kanté, který momentálně působí v Chelsea.

Čerství mistři světa Kanté a Mbappé, kteří společně v dresu Francie triumfovali na nedávno skončeném mistrovství světa v Rusku, by se mohli setkat i na klubové úrovni.

„Mluvil jsem s ním během šampionátu a snažil se mu PSG doporučit. Nijak jsem na něj ale netlačil. Vím, co dokáží udělat s hráčem přestupové řeči,“ řekl Mbappé o možném transferu svého spoluhráče z národního týmu.

Mbappé zároveň přiznal, že šéfové PSG už záložníka Chelsea kontaktovali.

„Je to tak, mluvil jsem o tom s nimi. A samozřejmě jsem jim řekl, že Kanté by byl pro náš klub výbornou volbou,“ dodal mladý forvard.

Kanté patří mezi základní stavební kameny Chelsea, kam přestoupil poté, co senzačně dosáhl na titul v Premier League s Leicesterem City. S Chelsea získal titul znovu, v minulé sezoně však londýnský celek jako úřadující mistr zklamal, když v lize skončil až na pátém místě.

 

I kvůli tomu by londýnští Blues neradi o svou hvězdu přišli, na druhou stranu bude nejspíš těžké odmítnout peníze, které jsou šejkové vlastnící PSG jistě schopní nabídnout. (jaz)