Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek slíbil vítězství Česka na příštím MS ve fotbalu. "Prostě to zařídíme," vysvětlil v narážce na marketingové postupy hnutí ANO.

Šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek chce sekat ruské fotbalisty do jitrnic. Současně slíbil, že jeho strana zařídí vítězství fotbalistů České republiky na příštím Mistrovstvi světa ve fotbalu, které se má konat v Kataru. Dosáhnout toho chce využitím Babišovského hesla hnutí ANO: „Prostě to zařídíme“.

Ve čtvrtfinále mistrovství světa ve fotbale v Rusku se utkali domácí fotbalisté s Chorvatskem. Ruský tým nakonec s Chorvaty vypadl po penaltovém rozstřelu. Porážku Chorvatů oslavil i předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Vím, že mi mnoho lidí vyčiní, ať nemíchám politiku do sportu. Ale MS ve fotbale politikum je a Putin z něj také politikum dělá. Takže: Vivat Hrvatska! Nasekejte Rusy do jitrnic! Držíme palce a fandíme!“

Jeden z diskutujících se pak Kalouska zeptal: „Kalousku,co říkáte na to,že nejsme na MS ve fotbale a co s tím hodláte dělat?“

Šéf poslanců TOP 09 pak ve zjevné narážce na marketingové postupy Babišova hnutí ANO odpověděl:

„Za to může Kalousek a zkorumpované tradiční strany! V našem hnutí už jsme to analyzovali a příští MS vyhrajeme! Prostě to zařídíme!“.

Příští Mistrovství světa ve fotbalu se má konat v roce 2022 v arabském Kataru. Bude to první MS ve fotbale v kategorii dospělých konající se v arabské zemi a zároveň první šampionát, který se odehraje mimo tradiční termín mezi červnem a červencem. Kvůli vysokým teplotám, které v Kataru panují v letních měsících, se turnaj odehraje mezi listopadem a prosincem. (sfr)