Cristiano Ronaldo by měl přestoupit do Juventusu Turín...

Cristiano Ronaldo by mohl z Realu Madrid přestoupit do turínského Juventusu. Portugalský fotbalista je v Madridu údajně dlouhodobě nespokojený, o jeho případném odchodu do Itálie nyní informovala zahraniční média.

„Je to vážné, chystá se rozvod mezi CR7 a Realem. Pomůže Juventusu,“ uvádějí noviny ve Španělsku.

Třiatřicetiletý ofenzivní fotbalista naznačoval odchod z Madridu už po třetím vyhraném finále Ligy mistrů. O posledním květnovém víkendu pár okamžiků po vítězství nad Liverpoolem (3:1) prohlásil, že „bylo opravdu krásné hrát za Real“ a že za několik dní prozradí, zda tím myslel loučení.

Ronaldo, který s Portugalskem v sobotu vypadl na mistrovství světa v osmifinále, se ke konci v Realu od té doby nevyjádřil, jeho dalším angažmá se ale má stát Juventus.

Juventus, který čtyřikrát za sebou získal domácí double, už prý kontaktoval protistranu s návrhem podmínek.

.Ronaldo má sice ve smlouvě výkupní klauzuli ve výši miliardy eur, podle španělských novinářů se nicméně v lednu písemně dohodl se současným klubem na výrazně nižší částce. To v případě, že by odešel do týmu, který není „přímým rivalem“ Realu.

Do Turína ho lákají vysoké odměny ve smlouvě, měl by si přijít až na závratných 30 milionů eur ročně, což je o pět víc, než mu naposledy nabízel Real. Juventus se navíc údajně chystá prodat Gonzala Higuaína a nový útočník by se mu v takové situaci hodil. (jaz)