Kylian Mbappé by mohl od léta působit v Premier League...

Francouzský fotbalový útočník Kylian Mbappé by mohl v létě zamířit z PSG (respektive Monaka, jemuž stále patří a odkud v PSG hostuje) do Anglie. Uchází se o něj rivalové Manchester United a Manchester City. Ti by mohli mladou hvězdu získat v případě, že by od plánované koupě musel pařížský celek kvůli pravidlům finančního fair play ustoupit.

Mbappé patří mezi jednu z největších hvězd francouzského výběru na probíhajícím šampionátu v Rusku. Francie i díky jeho trefě proti Peru ovládla skupinu C se 7 body a v osmifinále se chystá na Argentinu.

Není tak divu, že se o stále náctiletého forvarda (20 mu bude až v prosinci) perou evropské velkokluby. Velký zájem o něj v poslední době projevily oba Manchestery.

PSG, kde Mbappé v poslední sezoně hostoval a kam by měl hráč patřící Monaku za 166 milionů liber (cca 4,9 miliardy korun) také oficiálně přestoupit, se svého klenotu samozřejmě dobrovolně vzdát nechce.

Nicméně kvůli pravidlům finančního fair play, která klubům zjednodušeně zakazují nakupovat za více peněz než vydělají, by mohli Pařížané o svou hvězdu přece jen přijít.

UEFA si totiž v nedávné době posvítila už na AC Milán. Italský celek dokonce kvůli porušení finančního fair play vyloučila na dva roky z evropských pohárů. PSG by tak mohlo při podobném provinění reálně hrozit vyloučení z Ligy mistrů.

Situaci už sondují hlavně v United. Rudí ďáblové jsou ochotní poslat do Monaka talentovaného Anthonyho Martiala a k tomu 86 milionů liber navrch. (jaz)