AC Milán si nezahraje 2 roky evropské poháry...

Fotbalový velkoklub AC Milán nesmí hrát dva roky evropské poháry. Rozhodla o tom UEFA kvůli porušení podmínek Financial Fair Play ze strany milánského klubu. Italský celek se proti rozhodnutí odvolal k Mezinárodní sportovní arbitráži.

UEFA rozhodla, že se italský klub AC Milán v nadcházející sezoně 2018/19, ani v ročníku dalším, nesmí zúčastnit bojů v evropských pohárech.

Důvodem je zásadní porušení pravidel Financial Fair Play, které dosud nebylo specifikováno. Prostřednictvím těchto pravidel UEFA reguluje, aby kluby neutrácely více peněz, než kolik vydělají.

Tým AC Milán se pro tuto sezonu kvalifikoval do skupinové fáze Evropské ligy. Z ní by měl být vyřazen a nahrazen jiným italským celkem, Atalantou Bergamo.

UEFA přislíbila, že bližší podrobnosti rozhodnutí zveřejní na své webové stránce.

Již první reakce z Milána naznačují, že klub bude s rozhodnutím UEFA bojovat, odvolá se k Mezinárodní sportovní arbitráži v Lausanne.

Svou minulostí patří AC Milán k nejúspěšnějším klubům starého kontinentu, mimo jiné vyhrál sedmkrát Ligu mistrů, či Pohár mistrů evropských zemí, který jí předcházel.

V uplynulých měsících se řešil komplikovaný převod vlastnictví klubu z držení rodiny Berlusconiových do čínských rukou. Prezidentem AC Milán je nyní Li Yonghong. (jaz)