Brazílie přišla o jednu ze svých ofenzivních hvězd...

Brazílie pravděpodobně přišla na fotbalovém šampionátu v Rusku o jednu ze svých hvězd. Sedmadvacetiletý křídelník Douglas Costa si z utkání s Kostarikou odnesl zraněný stehenní sval a podle prvních zpráv bude chybět 15 až 20 dnů. Pokud by se uzdravil, stihl by maximálně případné vyvrcholení šampionátu.

Costa, jenž před šampionátem v Rusku přestoupil z Bayernu Mnichov natrvalo do turínského Juventusu, kde strávil poslední sezonu na hostování, začal mistrovství na lavičce.

Brazílie ale v prvním utkání pouze remizovala se Švýcarskem 1:1 a dlouho se jí nedařilo ani v druhém zápase s Kostarikou, kdy rozhodla o vítězství až v nastaveném čase. A právě do druhé poloviny zápasu s Kostarikou se dostal do hry i Costa, který si skvělým výkonem řekl o místo v základní sestavě.

Nyní bude ale muset doufat v přízeň osudu. Kvůli zranění přijde minimálně o závěrečný zápas skupiny se Srbskem a pravděpodobně i o potenciální osmifinále a čtvrtfinále.

Brazílii čeká v závěrečném utkání základní skupiny proti Srbsku klíčová bitva, v případě porážky by se Kanárci totiž pravděpodobně museli rozloučit s turnajem v Rusku předčasně. K postupu potřebují vybojovat alespoň remízu. (jaz)