Podle českého exprezidenta Václava Klause se Evropská unie pokouší vytvořit nový lidský druh zvaný "homo bruxellarum" neboli "člověk bruselský".

Evropská unie se pokouší vytvořit novou lidskou rasu „homo bruxellarum“, tedy „člověk bruselský“. Tvrdí to bývalý český prezident Václav Klaus. Tento nový lidský druh údajně vzniká umělým křížením jednak občanů evropských zemí mezi sebou a následně jejich promícháváním s migranty, jejichž příliv na kontinent podporuje a organizuje EU.

Václav Klaus to mimo jiné prohlásil ve své přednášce nazvané „Několik nesystematických poznámek k současné geopolitické situaci“ („A few unsystematic comments on the contemporary geopolitical situation“), kterou pronesl v Budapešti na konferenci o budoucnosti Evropy.

Podle Klause je dnes Evropa slabá a otřesená, což je způsobováno převládající oficiální ideologií EU, která systematicky podkopává tradiční, historicky ověřené základní stavební kameny evropské společnosti.

Klaus upřesnil, že takto destruovány jsou národní stát, rodina, ale i samotný člověk, protože se EU snaží vytvořit „nového evropského člověka, homo bruxellarum“, tedy „člověka bruselského“, a to tím, že „uměle promíchává občany evropských zemí a – protože samo o sobě se to ukázalo jako nedostatečné – podporuje a organizuje masovou migrace osob bez evropských kořenů do Evropy“.

Klaus z toho dovodil, že Evropa, reprezentovaná Evropskou unií, nemůže hrát významnou roli při řešení současných konfliktů a sporů mezi klíčovými světovými hráči.

„Každý ví, že projekt evropské integrace je v krizi,“ podotkl dále bývalý prezident Klaus.

„Je také evidentní, že umělá unifikace Evropy – současná ambice evropských politických a intelektuálních elit – není proveditelná. Lidé chtějí být svobodní, ne sjednocení,“ konstatoval dále Klaus.

Prohlásil také, že „Brexit zničil sny o celoevropské budoucnosti EU“.

„Není šance, že by francouzsko-německý projekt Evropy mohl být uskutečněn, protože jeden z partnerů je příliš slabý na to, aby mohl být skutečným partnerem.“

„Zbývá tak jen německý projekt EU jako cesta k legitimizaci německé hegemonie (dosažené tentokrát bez války), ale to není něco, o co by měly zájem státy jako Maďarsko nebo Česko,“ prohlásil Klaus.

Klaus ve své přednášce již více neupřesnil, čím přesně by se vyznačoval jím naznačený nový druh člověka, onen „homo bruxellarum“, jehož vytvoření má právě probíhat v rámci Evropské unie.

Připomeňme, že „moderní člověk“ druhu Homo sapiens se objevil před cca 200 tisíci lety ve východní Africe. Tělesnou konstitucí, vysokou štíhlou postavou, se podobal dnešním Masajům.

Lidé druhu Homo sapiens se jako první odívali do kůží zvířat a komunikovali pomocí artikulované řeči.

V době před cca 40 tisíci lety začali lidé tohoto druhu vytvářet zárodky prvního výtvarného umění, což postupně umožnilo komunikaci prostřednictvím zástupných hmotných symbolů.

Označení Homo sapiens sapiens (člověk moudrý, rozumný) byl doposud považován za poslední vývojovou fázi člověka po kromaňoncovi, která započala před 10 000 lety.

Pro Homo sapiens sapiens je charakteristické vertikální držení těla, rozumová inteligence a schopnost mluvit. Tento druh člověka je bytost, která si uvědomuje sama sebe, jako subjekt socio-historické činnosti a kultury.

Charakteristickým rysem dnešního člověka je schopnost vyrábět komplexní nástroje a použít je k ovlivnění svého okolí. (sfr)