Juan Martín Del Potro byl pořádně rozladěný...

Argentinský tenista Juan Martín Del Potro se během čtvrtfinále French Open proti Marinu Čiličovi pořádně rozčílil. Při servisu ho totiž svým výkřikem rozhodil neposlušný divák a Argentinec ztratil servis. Del Potro si to tak přišel s neukázněným fandou vyříkat osobně.

Čtvrtfinále mezi Del Potrem a Čiličem bylo opravdu vypjaté. První set vyhrál Argentinec 7:6, v druhém setu měl navrch Chorvat. To i kvůli momentu, při němž Del Potra vyrušil fanoušek. Stalo se tak v nejhorší možný moment, Argentinec totiž zrovna čelil brejkbolu a kvůli následné dvojchybě ztratil podání a set prohrál nakonec 5:7.

Nešlo se tak divit, že se Del Potro hned poté vydal do opačného rohu dvorce hledat viníka. Argentinec chvíli s jedním divákem diskutoval, ten (ani nikdo jiný) se ovšem k přečinu nepřiznal.

Del Potrovi zbyl jenom vztek, který si hned po krátké a bezvýsledné diskusi s umpirovým rozhodčím vybil na raketě a lavičce.

„Byl to nepříjemný moment, udělal jsem dvojchybu. Proto jsem se tak naštval. Ale nemohl jsem najít toho, kdo to udělal,“ uvedl tenista po utkání.

„Šel jsem kvůli tomu blíž a ptal se diváků, kdo to byl. Ale bohužel. Pořád ho marně zkouším najít,“ smál se Del Potro.

Druhý set sice Argentinec opravdu ztratil, další dva ale ovládl a po téměř čtyřech hodinách boje postoupil do semifinále Roland Garros, kde jej čeká král antuky Rafael Nadal.

Devětadvacetiletý rodák z Tandilu se do semifinále French Open probojoval podruhé v kariéře, poprvé se tak stalo před devíti lety. O finále grandslamu bude hrát popáté a dostal se do něj pouze jednou. V roce 2009 při svém triumfu na US Open. (jaz)