Příchod Griezmann do Barcelony by velmi potěšil Lionela Messiho...

Francouzská fotbalová hvězda Antoine Griezmann by mohl zamířit z Atlétika Madrid do Barcelony. Katalánský velkoklub se chystá  vykoupit Griezmanna ze smlouvy platné do roku 2022 a zaplatit tak 89 milionů liber (2,6 miliardy korun). To se vedení Atlétika pramálo líbí. Pozitivně se ale k transferu staví největší hvězda Barcelony Lionel Messi.

Šestadvacetiletý Francouz je obletován všemi velkokluby, po odchodu Neymara do PSG si na něj ale brousí zuby už delší dobu Barcelona. Griezmann by mohl být ideální volbou k doplnění Messiho a Suáreze, v Atlétiku září už několik sezon a na posledním Euru se stal nejlepším střelcem i hráčem šampionátu.

Radost z přestupu Griezmanna by měl také Lionel Messi.

„Griezmann je jedním z nejlepších hráčů na světě. Navíc má v posledních letech unikátní formu,“ řekl Messi španělskému plátku Mundo Deportivo.

„Samozřejmě, že záleží na trenérovi, aby rozhodl, jak který hráč do klubu zapadne. Ale Griezmann je opravdu skvělý a myslím, že by nám to společně šlapalo,“ dodal Argentinec.

Vedení Atlétika už ale Barcelonu delší dobu kritizuje a své největší hvězdy se nehodlá vzdát.

„Už jsme Barceloně řekli před několika měsíci, že Griezmann není na prodej a nebudeme vyjednávat. Dal jsem Bartomeuovi najevo, že jeho nevhodné chování ohrožuje integritu soutěže, protože jsme bojovali o titul a Barcelona naháněla jednoho z nejdůležitějších hráčů našeho týmu,“ řekl před pár týdny šéf madridského celku Gil Marín.

Griezmann hraje za Atlético od roku 2014, kdy přišel ze San Sebastianu. Nejlepší střelec předloňského mistrovství Evropy by měl patřit k největším hvězdám blížícího se světového šampionátu v Rusku. (jaz)