Mo Salah mohl podle Ramose ve finále Ligy mistrů pokračovat...

Egyptský fotbalový útočník Mohamed Salah se chystá na mistrovství světa do Ruska. To navzdory zranění, které si odnesl z finále Ligy mistrů. Egyptští fanoušci nyní doufají, že se jejich největší hvězda stihne do začátku šampionátu uzdravit. Svými výroky je ale nyní pořádně rozhněval Španěl Sergio Ramos, jenž Salaha ve finálovém utkání zranil.

Liverpool prožil proti Realu nešťastné finále Ligy mistrů. Nejprve se zranila největší hvězda Mo Salah, poté dvěmi hrubkami daroval výhru 3:1 Realu gólman Reds Karius.

Kapitán Realu Sergio Ramos se nyní ke sporné situaci, při níž v souboji Salaha zachytil za ruku a stáhl na zem, vrátil. Podle kapitána Realu mohl egyptský forvard zápas v klidu dohrát, a to za předpokladu, že by dostal o poločase injekci. Ramos tak dle svých slov údajně už několik utkání během kariéry odehrál. Španěl také prohlásil, že za zranění svého soupeře nemohl.

„Vzpomínám si na ten souboj dobře. Chytil mne za rameno první, až poté jsem přepadl na druhou stranu. On si navíc zranil druhé rameno, přitom ostatní říkají, že se jednalo o nějaký chvat z juda. Myslím, že se na tu situaci dívají lidé jinak, protože jsme Real a pořád vyhráváme,“ řekl Ramos.

Reakci na Ramose si poté neodpustila fotbalová legenda Gary Lineker, který španělského obránce označil na twitteru za „naprostého pitomce“.

Mistrovství světa v Rusku vypukne 14. června, už den nato pak budou Egypťané hrát svůj úvodní duel s Uruguayí.

Nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž, v níž dosud Salah nastupoval v barvách Liverpoolu, v Česku vysílá DIGI TV. Vedle toho nabízí tuzemským divákům exkluzivně i španělskou La Ligu a německou Bundesligu. (jaz)