Petra Kvitová na Roland Garros vypadla už ve 3. kole. Ve vyrovnaném zápasu prohrála s Estonkou Kontaveitovou.

Hvězdné české tenisty Petra Kvitová a Karolína Plíšková na grandslamovém turnaji v Roland Garros vypadly už ve 3. kole. Kvitová ve vyrovnaném souboji nestačila na Estonku Kontaveitovou a prohrála 6:7, 6:7. Plíškovou smetla z kurtu ruská tenistka Maria Šarapovová hladce poměrem 6:2, 6:1.

Vyrovnaná Kvitová

Zápas 8. nasazené Petry Kvitové s Anett Kontaveitovou z Estonska byl vyrovnaný. Kvitová vedla 2:0 a měla dva brejkboly na 4:1.

Estonku však zariskovala a vývoj obrátila ve svůj prospěch. Kvitová začala chybovat. Od stavu 3:1 ztratila Kvitová čtyři hry v řadě a za stavu 3:5 podávala Kontaveitová na zisk sady.

Češka ještě zvládla dotáhnout první set do tie-breaku. V něm vedla 5:4 a podávala, ale sama udělala dvojchybu, nevynucenou chybu a při druhém setbolu o set přišla.

I ve druhém setu získala Kvitová první brejk (4:2). Ale nakonec set i zápas prohrála.

V koncovce dvouhodinového klání odvrátila Kvitová za stavu 4:5 dva mečboly a ještě udržela naději na obrat. V tie-breaku vedla, ale pak po chybách o náskok přišla a čtvrtý mečbol již neodvrátila.

„Prohrála s hráčkou, která na antuce hraje výborně. Byla to vyrovnaná hra a rozhodlo pár důležitých balonů,“ řekl trenér české hráčky Jiří Vaněk.

„Nevyšlo to o kousek, ale nebyl to nejlepší den. Šance jsem měla, bohužel jsem je nevyužila. A ona mi nedala nic zadarmo,“ prohlásila k zápasu Kvitová.

Plíšková neměla šanci

Šestou nasazenou Karolínu Plíškovou v zápase třetího kola smetla z kurtu Ruska Maria Šarapovová po výsledku 6:2, 6:1. Šarapovová vyhrála za 59 minut.

Poslední českou zástupkyní ve dvouhře tak zůstala Barbora Strýcová, která si o postup do čtvrtfinále zahraje s Julií Putincevovou z Kazachstánu. (sfr)