Gianluigi Buffon se ještě do fotbalového důchodu nechystá...

Přestup Gianluigiho Buffona z Juventusu do PSG je na spadnutí. Jeden z nejlepších fotbalových gólmanů historie měl původně podle všech indicií po sezoně ukončit svou bohatou kariéru v Turíně, nakonec by se ale měl podle médií přesunout do bohatého PSG, kde podepíše dvouletý kontrakt.

Čtyřicetiletý Ital se nechal před sezonou slyšet, že letos neukončí kariéru pouze tehdy, když Juventus vyhraje Ligu mistrů a on by si tak mohl zachytat v následujícím ročníku na klubovém MS. To se však nestalo, nejprestižnější klubovou trofej získal potřetí za sebou Real Madrid.

Jenže fotbalová chuť v Buffonovi nejspíš zůstává, a když se ozvali s tučnou nabídku šejkové z PSG, nechal se italský gólman zviklat. Podle Corriere dello Sport by si měl Buffon v celku francouzského mistra přijít na 8 milionů eur ročně (přes 200 milionů korun), v Paříži by měl působit následující dvě sezony.

Největšími úspěchy Buffona, jenž kariéru začínal v Parmě a od roku 2001 působil v Juventusu, zůstává 11 titulů v Serii A se a triumf s Itálií na MS 2006 v Německu. Jeho motivace s PSG je ale jasná, získat i trofej pro vítěze Ligy mistrů. (jaz)