Real Madrid potřetí za sebou vyhrál fotbalovou Ligu mistrů. Ve finále porazil Liverpool 3:1.

Ligu mistrů potřetí za sebou vyhrál Real Madrid. Klub tak slaví zlatý hattrick. V Kyjevě ve finále VIP evropské klubové soutěže porazili ambiciózní Liverpool 3:1. Anglický klub srazily fatální chyby německého brankáře Lorise Kariuse, který soupeři doslova daroval první a třetí branku.

Vzrušující souboj, po kterém je poraženým Liverpool a vítězem je kolos Real Madrid.

Tým z hlavního města Španělska slaví třetí triumf za sebou, čtvrtý v posledních pěti sezonách a třináctý v historii, čímž potvrdil své výsadní postavení mezi kluby.

Hrdinou finálového zápasu se stal náhradník Gareth Bale. Velšský ofenzivní záložník byl na hřišti sotva dvě minuty, zády k bráně se po centru Marcela z levé strany odrazil do vzduchu, střihl nohama a vykouzlil nádherný gól.

Ve chvíli, kdy se Liverpoll nadechoval k závěrečnému náporu, Bale skóroval znovu. Ze 30 metrů vypálil přímo na gólmana Kariuse. Tomu ale střela proklouzla školácky mezi rukama.

Karius je smolařem finálového zápasu. Realu daroval i první gól, když krátce po půli si na hranici vápna doběhl pro nepřesný pas soupeře, chytil míč do ruky a okamžitě rozehrál. Svým výhozem ale trefil do nohy dobíhajícího Benzemu a míč se došoural až do branky.

Kariuse z nesnází vzápětí vytrhl parťák Mané, jenž po rohu usměrnil hlavičku Lovrena. Liverpool v 55. minutě vyrovnal na 1:1, ale víc už nezmohl.

I proto, že už během prvního poločasu přišel o svého nejnebezpečnějšího útočníka. Mohamed Salah, autor deseti branek a pěti asistencí v letošním ročníku Ligy mistrů, odstoupil se zraněním ramena po faulu Sergia Ramose, který ho strhl k zemi.

Až do zranění Salaha byl anglický celek lepším týmem. Vypracoval si několik příležitostí, soupeře trápil rychlým fotbalem, napadáním a výpady po zisku míče.

Postupně se však lepšil Real, v závěru poločasu dokonce dostal míč do sítě, když hlavičku Ronalda dorazil Benzema. Jenže francouzský fotbalista byl v ofsajdu a sudí si toho všimli. Jinak byl Cristiano Ronaldo dost nevýrazný a nechával vyniknout spoluhráče. Realu to ale i tak stačilo na vítězství.

(pel)