Ze senegalského obránce se může stát nejdražší bek na světě...

Fotbalový obránce Kalidou Koulibaly by se mohl v létě stát nejdražším hráčem světa svého postu. Neapol, v níž senegalský bek působí, si za něj řekla 120 milionů eur (zhruba 3 miliardy korun). O Koulibalyho má navzdory vysoké cenovce vážný zájem trio velkoklubů Real Madrid, Chelsea a Manchester United.

Italský klub se však své opory vzdávat nechce, i proto nasadil cenu co nejvýše. Před pár lety za něj přitom druhý celek letošního ročníku Serie A zaplatil belgickému Genku pouze 7 milionů eur (180 milionů korun).

O přestupu Koulibalyho do Realu se spekulovalo už před dvěma lety, kdy legendární Diego Maradona kontroverzně utrousil, že pokud by byl Koulibaly bílé barvy pleti, už by dávno za madridský velkoklub nastupoval.

Statný, bez pěti centimetrů dvoumetrový Senegalec letos nastoupil v italské lize ke 34 zápasům, v nichž vstřelil úctyhodných 5 branek. Neapol navíc pod jeho vedením obdržela v lize pouze 28 gólů, lépe už na tom byl s defenzivou jen mistrovský Juventus.

Zatím ale není jasné, jestli by měl o přestup vůbec zájem samotný hráč. Koulibaly se totiž nechal začátkem letošního roku slyšet, že je v Neapoli s rodinou velmi šťastný a že si dokáže představit, že pod Vesuvem dohraje zbytek kariéry.

Výhrou pro tuzemského fanouška je fakt, že ať už Koulibaly přestoupí do La Ligy nebo do Premier League, bude moci tyto zápasy sledovat na DIGI TV …(jaz)