Karolínu Plíškovou vyšel emotivní výbuch hodně draho...

Karolína Plíšková dostala za svůj emotivní výbuch po prohraném utkání  tučnou pokutu. Podle jejího manažera Michala Hrdličky se jedná o šestimístnou částku v korunách. Mělo by jít maximálně o 250 tisíc korun, stejnou částku pak Plíšková daruje na dobročinné účely.

„Padla pokuta od WTA, kterou Karolína přijala. Rozhodla se, že stejnou sumu navíc pošle ze svého nadačního fondu na dobrou věc. Jde o šestimístnou částku,“ uvedl na twitteru Hrdlička.

„Domluvili jsme se, že částku zveřejňovat nebudeme. Ani WTA,“ napsal později ČTK.

Podle jeho dalšího vyjádření v angličtině zaplatí Plíšková čtyřmístnou sumu v dolarech či eurech, tedy v přepočtu maximálně 250 tisíc korun.

Šestadvacetiletá Plíšková prohrála ve středu své úvodní utkání v Římě 6:3, 3:6 a 5:7 s Řekyní Marií Sakkariovou. Závěr zápasu výrazně ovlivnily rozhodčí. Česká tenistka při shodě za stavu 5:5 ve třetím setu poslala podle televizních záběrů smeč do kurtu, avšak čárová sudí zahlásila aut.

Umpirová rozhodčí její verdikt ponechala v platnosti a světové pětce nepomohly protesty ani přivolání supervizorky.

Rozhozená Plíšková game prohrála a Sakkariová následně získala i další hru a tím i zápas. Při odchodu z kurtu Plíšková hlavní rozhodčí nepodala ruku a vzteky roztřískala raketu o umpire, v němž udělala díru. Podle webu Aktuálně.cz byla polská umpirová sudí Marta Mrozinská dočasně suspendována. (jaz)