Čechovi přijde v létě silný konkurent...

Fotbalový Arsenal Londýn se chystá v létě po odchodu dlouholetého kouče Arséne Wengera mohutně posilovat. Namísto útočných hvězd se ale chce zaměřit na zpevnění defenzivy, která londýnský celek v uplynulé sezoně trápila nejvíc. To by mohl odskákat Petr Čech, jehož má nahradit gólman Bayeru Leverkusen Bernd Leno.

Za dva obránce a jednoho brankáře z německé Bundesligy mají Kanonýři zaplatit celkem 75 milionů liber (2,2 miliardy korun). Kromě šestadvacetiletého Lena, který je i v německé nominaci na nadcházející MS v Rusku, chce Arsenal podepsat obránce Sokratise Papasthathopoulose z Borussie Dortmund a Caglara Soyuncu z Freiburgu.

Devětadvacetiletý Sokratis patří dlouhá léta k oporám defenzivy Borussie Dortmund, příští rok mu však vyprší smlouva a řecký obránce nehodlá prodloužit novou. To o 21letého tureckého reprezentanta Soyuncuho usiluje kromě Arsenalu také AS Řím a Manchester City.

Londýnský klub chce trojici angažovat navzdory tomu, že ještě nebyl oznámen nový kouč, jenž nahradí Arséne Wengera. Média spekulují o tom, že by se mělo jednat o bývalého hráče Arsenalu Mikela Artetu.

Ligové zápasy Realu Madrid, stejně jako dalších superklubů španělské La Ligy, mohou diváci v Česku sledovat na DIGI TV, která exkluzivně vysílá také anglickou Premier League a německou Bundesligu. (jaz)