Andrej Babiš se prý postará nejen o důchodce, ale o všechny obyvatele Česka...

Andrej Babiš se podle svých slov postará o všechny obyvatele České republiky. Prohlásil to v rozhovoru pro Novinky, kde zároveň potvrdil, že při odmítnutí vládní spolupráce ze strany ČSSD může hnutí ANO vyvolat společně s ODS a Piráty předčasné volby. 

V rozhovoru přišla řeč také na kauzu Čapí hnízdo, kterou Babiš nadále považuje za vykonstruovanou kampaň. Stejně tak se nehodlal srovnávat s jinými bývalými premiéry Stanislavem Grossem a Petrem Nečasem, kteří po podobných aférách z pozice předsedy vlády v minulosti odstoupili.

„Možná měli (k odchodu) důvod. Já jsem nic neudělal, nemám důvod. Mám morální kredit. Mám skvělou morálku a skvělé hodnoty,“ řekl Babiš.

Odmítl také roli spasitele Česka, i když přiznal, že hnutí ANO má program pro všechny a o všechny obyvatele se také postará.

„Pokud říkáte, že jsem populista, tak mně to vůbec nevadí. My se o lidi postaráme. Proto jsem šel do politiky, abych se o lidi postaral. Šel jsem do politiky, abych změnil naši zemi a celkem se mi to povedlo,“ okomentoval Babiš své dosavadní působení v politice.

Na otázku, jak dlouho v politice vydrží, odpověděl neurčitě.

„Deset let? Deset let ne… Nevím, nechci to říkat, uvidíme,“ uzavřel premiér v demisi rozhovor. (jaz)