Neymar by mohl znovu přestoupit za rekordní částku...

Nejdražší fotbalista světa Brazilec Neymar by mohl v létě opustit francouzské PSG. Bývalá hvězda Barcelony je ve Francii dlouhodobě nespokojená a čím dál častěji se tak spekuluje o Neymarově přestupu do některého z jiných velkoklubů. Rekordní přestupovou částku je podle médií ochoten zaplatit Manchester United.

Podle spekulací médií by Rudí ďáblové z Manchesteru měli letos v létě zaplatit za Neymara 200 milionů liber (zhruba 5,78 miliardy korun). To by překonalo rekordní částku, kterou Paris Saint-Germain vysázel minulé léto Barceloně (198 milionů liber).

Neymar přicházel do PSG s velkou slávou, měl se vymanit ze stínu Lionela Messiho, nicméně jeho angažmá zatím provází spíše rozčarování.

Ačkoli Pařížany dovedl skvělými 19 brankami k titulu v Ligue 1, v Lize mistrů klubu ke kýženému úspěchu nepomohl, navíc o sobě dával často vědět spory s koučem Unaiem Emerym. Ten sice po sezoně na lavičce PSG skončí, to ale nic nemění na Neymarově touze z hlavního města Francie prchnout.

Dlouho se spekulovalo o Neymarově třaskavém přesunu do Realu Madrid, tedy k největšímu rivalovi Barcelony, kde působil dříve. Nyní se ale do přestupových dostihů zapojil také Manchester United. Pokud by přestup skutečně dopadl, Neymar by si v Anglii přišel na podobný plat jako v PSG, tedy zhruba na 30 milionů liber ročně (cca 870 milionů korun).

Zápasy anglické Premier League, v níž letos Manchester United skončil na 2. místě, v tuzemsku vysílá DIGI TV. Ta exkluzivně přináší divákům v Česku také zápasy španělské La Ligy a německé Bundesligy.

(jaz)