Trestní stíhání Jaroslava Faltýnka a dalších 3 osob v kauze Čapí hnízdo bylo zrušeno. Po několika měsících čekání tak rozhodl žalobce Jaroslav Šaroch z Městského státního zastupitelství v Praze. Podle informací Práva však mezi zmíněnou čtveřicí není premiér v demisi Andrej Babiš. 

Žalobce podle Práva zrušil trestní stíhání u čtyř obviněných v kauze údajného padesátimiliónového dotačního podvodu ve farmě Čapí hnízdo.

Je mezi nimi i místopředseda Hnutí ANO a poslanec Jaroslav Faltýnek, dále pak Zdeněk Kubiska, Jan Platil, tedy bývalí členové představenstva společnosti ZZN Pelhřimov, která firmu dříve vlastnila. Čtvrtým v řadě je Luděk Kalivoda, který byl členem tehdejšího představenstva společnosti Farma Čapí hnízdo.

Jak státní zástupce rozhodl u Babiše, jeho manželky Moniky, jejího bratra i obou premiérových dětí z prvního manželství, není jasné.

Stíhání Babiše a Faltýnka bylo přerušeno po říjnových sněmovních volbách, kdy oba znovu získali poslanecké mandáty, a tedy i imunitu. Sněmovna je opětovně vydala v lednu. Oba vinu odmítají, stíhání je podle nich účelové.

(jaz)