Němečtí policisté provedli odvetnou razii v migrantském centru (Ilustrační foto)

Stovky německých policistů zasahovaly v uprchlickém středisku v německém Ellwangenu. Reagovali tak na to, že jim začátkem týdne dvě stovky migrantů násilím zabránily vyhostit muže z Toga, uprchlíci tehdy poničili tři policejní auta.

Podle agentury DPA bylo při policejní razii několik mužů vzato do vazby a později byl nejméně jeden muž přepraven vězeňským transportérem na jiné místo. Policie nesdělila, zda byl transportovaným mužem onen 23letý Tožan, kterého se předtím nepodařilo vyhostit.

Podle informací DPA vyskočilo několik uprchlíků z oken uprchlického zařízení. Lehce zraněni byli také tři policisté, ale byli schopni pokračovat ve službě.

Ke zmiňovanému incidentu došlo poté, co si policisté ve třech autech přijeli pro třiadvacetiletého muže z Toga, jenž měl být deportován.

Když muži nasadili pouta a chystali se ho odvézt na letiště, všechny tři policejní auta obklíčilo na 200 dalších migrantů a začali je demolovat, informoval německý zpravodaj britského serveru The Daily Mail.

Migranti podle reportéra vyhrožovali mnohem větším násilím, pokud policisté jejich známého nepustí. Ti se podle svých slov báli o život natolik, že museli rozzuřenému davu vyhovět a dát se na ústup. Na přivolání posil prý nebyl čas.

(jaz)