Dlouholetá trenérská dvojka se neočekávaně rozešla před vyvrcholením Ligy mistrů...

Liverpool zažil před blížící se odvetou semifinále fotbalové Ligy mistrů šokující změnu. Hlavní kouč Jürgen Klopp přišel o dlouholetého asistenta Zeljka Buvače. Ten s Kloppem spolupracoval posledních 17 let. Za odchodem Buvače prý stojí osobní neshody mezi oba trenéry.

Liverpool je po výhře v prvním semifinále Ligy mistrů proti AS Řím 5:2 blízko postupu do vysněného finále, nyní ho však zasáhla tvrdá rána.

Idylickou atmosféru v klubu totiž narušilo oznámení o Buvačově konci v pozici asistenta kouče Jürgena Kloppa.

Oba trenéři se potkali v německém Mainzu jako spoluhráči na hřišti, jako Kloppův nejbližší spolupracovník pak jeho bosenský asistent následoval všude také jako trenér. Mainz spolu dotáhli do bundesligy i evropských pohárů, s Dortmudem slavili dva německé tituly.

Když v roce 2015 zamířil Klopp do Liverpoolu, Buvač u toho nechyběl. Nikdo nečekal, že by jejich spolupráce skončila zrovna před vyvrcholením jejich zatím nejúspěšnější sezony v Anglii.

Buvačova role navíc nebyla zanedbatelná. Byl označován za Kloppův mozek a pomáhal vytvořit styl s rychlým přechodem do útoku, který se stal poznávacím znamením při všech Kloppových angažmá.

Zápasy Premier League mohou u nás sledovat diváci televizního operátora DIGI TV, který v České republice exkluzivně vysílá i zápasy nejvyšší španělské fotbalové soutěže La Liga a německé Bundesligy.

(jaz)