Utkání tenisového turnaje ATP Mutua Madrid Open budou moci diváci u počítačových a mobilních obrazovek sledovat ve virtuální realitě.

Tenisové fanoušky čeká nový zážitek při sledování přenosů. Utkání prestižního turnaje ATP Mutua Madrid Open budou totiž moci diváci u počítačových a mobilních obrazovek sledovat ve virtuální realitě.

Diváci, kteří nemohou do španělské metropole dorazit a své favority sledovat živě, si budou moci živé přenosy vychutnat v rozlišení 8K s podporou virtuální reality.

Pokud divák vlastní brýle pro virtuální realitu, může se cítit, jako kdyby na kurtu přímo seděl. Rozhlížet se bude moci libovolně po kurtu, jelikož zápasy z centrálního dvorce poprvé uvidí prostřednictvím 360stupňového videa.

„Jsme hrdí, že můžeme novou technologii představit právě na turnaji jako Mutua Madrid Open,“ řekl Héctor Prieto, výkonný ředitel YBVR, firmy, která se virtuální realitou zabývá.

„Virtuální realita divákům nabídne naprosto unikátní zážitek,“ dodal.

Letošní tenisový turnaj ATP a WTA v Madridu (4. – 13. května) mohou diváci v tuzemsku sledovat na DIGI TV, která vedle tenisu a dalších sportů vysílá v Česku exkluzivně také fotbalovou Premier League, německou Bundesligu a španělskou La Ligu.

(jaz)