Kylian Mbappé by mohl posílit mistra Premier League

Čerstvý anglický fotbalový mistr Manchester City plánuje v létě výrazně posílit. Kouč City Pep Guardiola by nejraději do klubu přivedl 19letého útočníka Kyliana Mbappého z PSG a záložníka Thiaga Alcantaru z Bayernu Mnichov.

Guardiola by chtěl mít podle webu Sky Sports o přestupech jasno už před vypuknutím mistrovství světa v Rusku, které odstartuje 14. června.

Thiaga Alcantaru zná Guardiola už z působení v Bayernu a Barceloně, sedmadvacetiletý španělský středopolař by tak mohl omladit stárnoucí zálohu Citizens.

Manchester City navíc pozorně monitoruje situaci kolem mladého útočníka francouzského PSG Kyliana Mbappého. UEFA si totiž na okolnosti Mbappého přestupu do PSG posvítila (Francouz je v PSG na hostování z Monaka, výpůjčka se však v létě změní v přestup) a je možné, že kvůli finanční fair play se bude muset francouzský velkoklub svého klenotu v létě zbavit.

V tom případě by se o slovo ihned hlásil právě Manchester City.

Zápasy Premier League mohou u nás sledovat diváci televizního operátora DIGI TV, který v České republice exkluzivně vysílá i zápasy nejvyšší španělské fotbalové soutěže La Liga a německé Bundesligy.

(jaz)