Lewandowski bude mít v létě na výběr hned z několika klubů

Spekulace o odchodu fotbalového útočníka Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov nabírají na obrátkách. O polského kanonýra má kromě Realu Madrid a Chelsea podle informací deníku L’Equipe nyní zájem také francouzský velkoklub PSG.

Devětadvacetiletý Lewandowski patří dlouhodobě mezi nejlepší útočníky světa. Dres Bayernu obléká čtvrtým rokem a během 122 utkání za mnichovský celek vstřelil 103 branek, ještě předtím si vydobyl respekt podobně povedeným angažmá v Borussii Dortmund.

Stále častěji je ale jeho jméno spojováno s možným odchodem z bundesligy do jiného světového velkoklubu. V Realu Madrid by mohl Lewandowski nahradit Karima Benzemu, v případě přesunu do Chelsea se zase rýsuje jeho výměna s Álvarem Moratou.

V případě PSG by měl Lewandowski v ofenzivě asi největší konkurenci, především v případě, že by žádná ze současných útočných hvězd neodešla. Momentálně se jeden z nejbohatších klubů může opřít o podporu Neymara, Édinsona Cavaniho a supertalentu Kyliana Mbappého.

Zápasy Bayernu Mnichov, Realu Madrid i londýnské Chelsea mohou sledovat diváci televizního operátora DIGI TV, který v České republice exkluzivně vysílá zápasy nejvyšší španělské fotbalové soutěže La Liga, stejně jako anglické Premier League a německé Bundesligy.

(jaz)