Tunel Blanka je kvůli poruše neprůjezdný

V Praze zkolabovala doprava. Vinu na tom má porucha bezpečnostních systémů v pražském tunelu Blanka. Zatím není jasné, kdy bude tunel, jehož výstavba vyšla na 43 miliard korun, znovu průjezdný.

Zatím není jasné, kdy bude tunel, který spojuje velkou část města od Troji po Smíchov, opět průjezdný.

Jízda automobilem po Praze zejména v ranních hodinách není bez komplikací. V ranní špičce se tvoří kilometrové kolony. Nejhorší je situace na severu Prahy, kde řidiči stojí až hodinu.

Lepší situace není ani v centru města a dalších příjezdech do Prahy. Zpožďují se také spoje městské hromadné dopravy.

Bubenečský, Dejvický a Brusnický tunel se zavřely v úterý v 19:00 kvůli výpadku bezpečnostních a kamerových systémů, zhruba hodinu se auta nedostala ani do navazujícího Strahovského tunelu a Mrázovky.

„Technici od té doby pracují na odstranění závady, která se týká bezpečnostních systémů. Poruchu se zatím bohužel nepodařilo odstranit, proto zůstávají i nadále uzavřeny,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Řidiči mohou tunel objet přes ulice Patočkova, Milady Horákové, Veletržní, Dukelských hrdinů, U Výstaviště, Partyzánská a přes Trojský most.

„Je lepší se ale raději této trase vyhnout nebo při cestách po Praze použít MHD,“ dodal Hofman.

Krnáčová už nebude kandidovat na primátorku Prahy

Post pražské primátorky už nebude v podzimních komunálních volbách obhajovat Adriana Krnáčová (ANO). Zdůvodnila to tím, že je unavená a chce se více věnovat rodině. V poslední době byla Krnáčová například kritizována, když v březnu po kolapsu dopravy na Žižkově prohlásila, že Pražané jsou ohledně dopravy zpovykaní.

(jaz)