Dceru agenta Skripala propustili z nemocnice (Foto: BBC)

Dceru agenta Skripala Juliji propustili z nemocnice. Skripalova dcera byla společně se svým otcem otrávena 4. března v jihoanglickém Salisbury jedem novičok. O jejím propuštění informovala britská TV stanice Sky News.

Minulý týden lékaři oznámili, že se rapidně zlepšuje i zdravotní stav šestašedesátiletého Sergeje Skripala. Už dříve informovali o zlepšení stavu Skripalové, ruské občanky, která byla na návštěvě u svého otce žijícího v Británii. Moskva si po celou dobu hospitalizace Skripalové stěžovala, že její konzulární pracovníci nemají k Rusce přístup.

Podle Británie použil útočník nervově paralytickou látku novičok, která se vyráběla v 70. a 80. letech minulého století v Sovětském svazu. P

Premiérka Theresa Mayová v polovině března uvedla, že za otravu Skripalových je s největší pravděpodobností zodpovědné Rusko. Moskva obvinění opakovaně odmítla.

Případ vyvolal diplomatickou roztžku mezi Ruskem a řadou západních zemí včetně Česka: obě strany mimo jiné vzájemně vyhostily desítky diplomatů.

(jaz)