Robert Lewandowski už v Bayernu údajně není tolik spokojený. (Foto: Goal.com)

Robert Lewandowski by mohl v létě opustit Bayern Mnichov. Hvězdný útočník má sice s německým velkoklubem kontrakt do roku 2021, přesto je neustále spojován s možným odchodem do Realu Madrid. Guardian nyní navíc přišel se spekulací ohledně jeho výměny do Chelsea.

Polský reprezentant si na bundesligové scéně udělal skvělé jméno během čtyřletého angažmá v Borussii Dortmund, odkud se následně přesunul do současného působiště.

Dres Bayernu obléká Lewandowski čtvrtým rokem a během 121 utkání za mnichovský celek vstřelil devětadvacetiletý forvard 100 branek. Stále častěji je ale jeho jméno spojováno s možným odchodem do Realu Madrid, který bude chtít nahradit Karima Benzemu.

Kromě Realu by ale mohl zavítat polský kanonýr i do Premier League. Podle britského webu Guardian se rýsuje výměna mezi ním a útočníkem Blues Álvarem Moratou, o něhož Bayern stojí.

Zajímavostí je, že zápasy Realu Madrid i londýnské Chelsea mohou sledovat diváci televizního operátora DIGI TV, který v České republice exkluzivně vysílá zápasy nejvyšší španělské fotbalové soutěže La Liga, stejně jako anglické Premier League a německé Bundesligy.

(jaz)