Talentovaný Martin Ødegaard se pokusí v Realu znovu naplnit svůj potenciál (Foto: Talksport.com)

Talentovaný Martin Ødegaard se vrací do Realu Madrid. Devatenáctiletý norský záložník, před lety považovaný za zázračné dítě evropského fotbalu, nyní dokončuje hostování v nizozemském Heerenveenu. V Realu absolvuje letní přípravu, poté se rozhodne o jeho další budoucnosti.

Ødegaard se v patnácti letech stal nejmladším hráčem i střelcem v historii nejvyšší norské ligy a také nejmladším reprezentantem norského národního A-týmu. V šestnácti letech přestoupil za 3 milióny eur (84 miliónů korun) do španělského velkoklubu Real Madrid. Ve věku 16 let a 157 dní se stal nejmladším debutantem v „áčku“ Realu Madrid.

Ødegaard zamířil do Heerenveenu loni v lednu a letos nastoupil ke 23 ligovým zápasům, v nichž dal dvě branky.

„Snažím se co nejlépe zakončit sezonu v Heerenveenu. V létě se na přípravu vrátím do Madridu a uvidíme, co se stane. Zatím nebylo rozhodnuto nic,” říká stále teprve devatenáctiletý fotbalista.

„Další hostování? Možná, teď ale není správný čas, abychom se o něčem takovém bavili. Vždycky jsem říkal, že důležité je pravidelně hrát. Je to o tom najít klub, v němž budete dostávat minuty na nejvyšší úrovni,” pokračoval Ødegaard.

Bílý balet koupil Ødegaarda před více než třemi roky z norského Strømsgodsetu a podepsal s ním smlouvu platnou do června 2021. Fotbalista moc šancí nedostal, v rámci španělské ligy se na trávník dostal pouze v závěrečném kole sezony 2014/2015, tehdy nastoupil k duelu s Getafe a byl u výhry 7:3.

Zajímavostí je, že zápasy Realu Madrid mohou sledovat diváci televizního operátora DIGI TV, který v České republice exkluzivně vysílá zápasy nejvyšší španělské fotbalové soutěže La Liga, stejně jako anglické Premier League a německé  Bundesligy. (jaz)