V Košicích hořel daňový úřad. (zdroj: Facebook Hasiči Košice)

Daňový úřad v Košicích byl v plamenech, na místě zasahovalo dvanáct hasičských vozidel. Z budovy bylo evakuováno několik stovek lidí, údajně nebyl nikdo zraněn. Slovenská veřejnost podle serveru topky.sk diskutuje o tom, zda požár nesouvisí s vraždou novináře Jána Kuciaka.

Zatím však není jasné, co požár způsobilo. V budově na druhém poschodí probíhaly stavební práce. Práci hasičů komplikoval silný vítr. Na místo byl přistaven i evakuační autobus pro zaměstnance daňového úřadu, aby se mohli schovat před zimou. Podle hasičů nikdo nebyl nikdo zraněný.

„S požárem, který se rozšířil na celou střechu momentálně bojují hasiči z hasičských stanic v Košicích, Bidovcích a Košicích-Šaci. Na místo byl vyslaný evakuační autobus a expertní skupina na zjišťování příčin vzniku požárů,“ uvedla kolem poledne pro topky.sk mluvčí hasičů Zuzana Farkasová.

Podle médií se už objevily první spekulace o tom, že by mohlo jít o úmysl. Slovenská veřejnost prý podle topky.sk diskutuje o tom, zda požár nesouvisí s vraždou sedmadvacetiletého slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky.

(jaz)