Byznysové zpravodajství ze dne 26. 2. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Fiat Chrysler je další automobilkou, která skoncuje s dieselovými motory

Od roku 2022 už žádné dieselové motory v osobních vozech, takový je podle listu Financial Times plán automobilky Fiat Chrysler. S plánem, který reaguje na rostoucí náklady na dodržování emisních pravidel a pokles poptávky po naftových pohonech, má firma veřejnost seznámit 1. června.

Společnost filmového producenta Weinsteina plánuje podat návrh na konkurz

Filmová a televizní společnost The Weinstein Company zvažuje podat návrh na konkurz. Rozhovory o možném prodeji firmy, kterou spoluzakládal a řídil filmový producent Harvey Weinstein obviněný více než 70 ženami ze sexuálního obtěžování včetně znásilnění, selhaly.

Poláci mají 94 procent Unipetrolu. Za třetinu akcií zaplatili 21 miliard korun, nejvíce skupině J&T

Před dvěma měsíci nabídl polský koncern PKN Orlen, který vlastní většinu v Unipetrolu, že vykoupí zbylé menšinové akcionáře. Mířil na držitele 37 procent akcií, kterým za jednu nabídl 380 korun. Nakonec svůj podíl navýšil o 31 procent.

Českému automobilovému průmyslu se loni dařilo. Průměrná mzda vzrostla na 37 tisíc

Průměrná mzda v automobilovém průmyslu loni stoupla o sedm procent na 37 399 korun. Počet pracovníků v odvětví se pak zvýšil o šest procent na 126 375 lidí. Oznámilo to v pondělí Sdružení automobilového průmyslu.

Americký miliardář Bigelow nabídne vesmírný hotel v nafukovacích modulech

Americký realitní miliardář Robert Bigelow chce do roku 2021 poslat na oběžnou dráhu Země dva nové moduly uzpůsobené pro pobyt lidí. Jejich využití nabídne jak vesmírným turistům, tak i státům nebo firmám.

(jaz)