Budoucí ministryně financí Alena Schillerová slíbila Miloši Zemanovi zavést v České republice do dvou let on-line podávání daní.

Budoucí ministryně financí Alena Schillerová slíbila Miloši Zemanovi zavést v České republice fakticky daňový matrix, tedy uvalení daňové povinnosti na poplatníky on-line. Schillerová po schůzce s prezidentem v Lánech uvedla, že poplatníkům pořádně naložili zátěže a jejím cílem je založit do 2 let online finanční úřad.

Schillerová se Zemanem probírala daňovou problematiku a státní rozpočet. Dosavadní náměstkyně na ministerstvu financí řekla, že na resortu působí 27 let a v práci chce nyní kontinuálně pokračovat jako ministryně financí.

„Chci, aby se dosáhlo zjednodušení daňového systému. Naložili jsme zátěž poplatníkům, narovnali jsme podnikatelské prostředí a teď bychom měli pracovat na zjednodušení,” řekla Schillerová.

Doplnila, že jednou z jejích hlavních priorit je vyrovnaný státní rozpočet a zavedení online finančního úřadu. Ten by podle ní například umožnil podat daňové přiznání z domova.

(pel)