Pokud lidé zvolí za prezidenta znovu Miloše Zemana, může být v Česku za rok státní pohřeb. Uvedla to slovenská diplomatka, politička a známá herečka Magda Vašáryová (na snímku v kultovním filmu Postřižiny).

Politička, diplomatka a herečka Magda Vašáryová označila pokračování současného českého prezidenta Miloše Zemana ve funkci za velké riziko pro Českou republiku. Podle ní ho lidé zvolí a za rok může klidně být státní pohřeb. Zemanova protivníka Jiřího Drahoše nazvala kladečem věnců. Jejím favoritem v prezidentských volbách je Michal Hořáček, který prý vyhraje.

„Voliči můžou z piety zvolit Miloše Zemana, vydat se s ním na Východ a k tomu mít za rok státní pohřeb,“ řekla v rozhovoru pro magazín Finmag.

 „Anebo pana Drahoše, který je dnes z mého pohledu důstojný a distingovaný pokladač věnců,“ uvedla.

Vašáryová dala také jasně najevo, kdo je v prezidentských volbách v ČR jejím favoritem.

„Se šancemi Michala Horáčka bych to černě neviděla. Lidé se budou rozhodovat na poslední chvíli,“ podotkla slovenská politička.

Známá herečka se vyjádřila také k výsledkům sněmovních voleb v Česku a ke zvolení Andreje Babiše. Lidé ho podle ní volili proto, že uvěřili slovům, že všichni v politice kradou a že jde o normální věc.

„Někdo si zase naivně myslí, že velcí boháči nechtějí mít ještě víc. Také se povedlo rozšířit názor, že všechna dosavadní politická rozhodnutí byla špatná a že je i samotná politika blbá. Proto se teď dělá antipolitika,“ dodala.

(pel)