Další průzkum ukázal, že bývalý premiér Mirek Topolánek je mezi lidmi mimořádně nepopulární. Za prezidenta si ho nepřeje 79 % lidí.

Už druhý průzkum potvrdil neoblíbenost expremiéra Mirka Topolánka. Bývalého šéfa ODS odmítá jako prezidenta 79 % občanů. Ze všech kandidátů je nejvíce populární současná hlava státu Miloš Zeman. Vyplynulo to z průzkumu agentury STEM/MARK.

V aktuálním průzkumu STEM/MARK se potvrdilo, že favoritem na vítězství v prvním kole je Miloš Zeman. Současnému prezidentovi vyjádřilo podporu 45 procent dotázaných, opačně se vyjádřilo 53 procent lidí.

Druhou nejvýraznější podporu má bývalý předseda Akademie věd Drahoš s rovnými 40 procenty, odmítavě se k němu vyjádřilo jen 21 procent lidí.

Třetí největší podíl podporovatelů získal podnikatel a textař Michal Horáček, a to 32 procent, odpůrců má 52 procent.

Nejvýrazněji převažovali odpůrci u bývalého premiéra Mirka Topolánka. Odmítlo ho 79 procent dotázaných, zatímco podporu mu vyslovilo pouze 12 procent lidí.

S podobným zjištěním přitom nedávno přišla i agentura TNS Kantar. V průzkumu pro ČT jí 73 procent dotazovaných řeklo, že expremiér je pro ně nepřijatelný jako budoucí hlava státu.

Průzkum prováděla agentura STEM/MARK během listopadu. Zúčastnilo se ho 715 oprávněných voličů.

(pel)