Eurokomisařka Věra Jourová (ANO) chce vyrovnat rozdíly platů mužů a žen. V Česku v průměru ženy dostávají o 22,5 procenta nižší mzdu než muži.

Babišova eurokomisařka Věra Jourová (ANO) chce v Česku a celé EU rozbít tzv. „skleněné stropy“ ve firmách. Jourová tak chce skoncovat s výraznými rozdíly v platech mužů a žen: v EU průměrně ženy dostávají o 16,3 procenta méně peněz než muži. Jourové navíc vadí, že ženy nejsou tolik zastoupeny ve vedení podniků.

Evropská komisařka pro spravedlnost a rovné příležitosti Věra Jourová představila kroky, kterými hodlá komise řešit rozdíly v platech mužů a žen. Komise podle Jourové vidí několik důvodů pro trvající neuspokojivou situaci.

Prvním z důvodů je fakt, že ženy často pracují v sektorech, kde jsou obecně nižší příjmy.

„Máme ženy pracující ve vzdělávání, sociální péči, ve zdravotnictví, a tam je rozdíl ve srovnání s jinými oblastmi enormní,“ uvedla eurokomisařka.

Druhým důvodem je, že především ženy se starají o děti a chod rodiny. Komise proto plánuje vyzvat státy EU i Evropský parlament, aby co nejdříve potvrdily její návrhy týkající se rovnováhy mezi soukromým a pracovním životem, předložené v dubnu 2017.

Třetím důvodem je existence „skleněného stropu“ ve firmách napříč EU.

„Musíme jej rozbít na všech úrovních managementu,“ prohlásila Jourová.

Ženy v Česku berou o 22,5 % méně peněz než muži

Plán komise by měl například zlepšit zásady rovného odměňování, vyloučena v tomto směru není například úprava směrnice o rovnosti mužů a žen.

Jourová upozornila, že na pracovním trhu jsou ženy stále nedostatečně zastoupeny.

„Je to 65 procent. A pokud jde o rozhodovací pozice ve firmách i politice, tak jen dvě čísla: 20 procent žen v dozorčích radách veřejně obchodovaných společností a jen pět procent ředitelek,“ podotkla.

Součástí plánu má být i tlak na přijetí už v roce 2012 navržené směrnice o spravedlivějším zastoupení mužů a žen v dozorčích radách velkých firem, který dosud nenašel dostatečnou podporu mezi členskými zeměmi bloku. Komisařka zdůraznila, že v celounijním průměru mají ženy výrazně nižší penze než muži, dokonce o 39 procent.

V Evropské unii dál existují výrazné rozdíly v platech mužů a žen: v průměru ženy dostávají o 16,3 procenta nižší mzdu. V Česku je rozdíl výrazně větší – statistika uvádí, že ženy berou v průměru o 22,5 procenta méně než muži. To je v údajích Eurobarometru z unie druhý největší rozdíl po Estonsku.

(pel)