Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Unipetrol postaví v Litvínově novou kotelnu za 1,2 miliardy

Petrochemický holding Unipetrol se dohodl s rakouskou společností Bertsch Energy na výstavbě nové kotelny v areálu Záluží u Litvínova za 1,2 miliardy Kč. Dva kotle produkující vysokotlakou páru pro zajištění chodu etylenové jednotky budou nahrazeny novými.

VW investuje v Číně 10 miliard eur do aut s elektrickým pohonem

Německá automobilka Volkswagen hodlá během příštích sedmi let společně s čínskými partnery investovat 10 miliard eur (256 miliard Kč) do vývoje a výroby automobilů s elektrickým pohonem. VW chce do roku 2020 zvýšit prodej automobilů s elektrickým pohonem v Číně na zhruba 400 tisíc vozů ročně.

Ceny v průmyslu v říjnu zpomalily růst

Ceny průmyslových výrobců v Česku v říjnu zpomalily meziroční růst na 1,1 % ze zářijových 1,7 %. Zpomalil i růst cen v zemědělství a za tržní služby, ve stavebnictví se ceny zvyšovaly stejným tempem jako v září.

Zdražování benzínu a nafty v ČR zrychluje

V uplynulém týdnu se ceny pohonných hmot zvýšily zhruba o 30 haléřů. Benzin Natural 95 stál ve středu průměrně 30,79 Kč/l, což bylo o 31 haléřů víc než před týdnem. Cena nafty se zvýšila o 29 haléřů na průměrných 29,81 Kč/l.

Čistý zisk ČSOB stoupl letos o 13 procent

Čistý zisk skupiny ČSOB za tři čtvrtletí 2017 stoupl meziročně o 13 % na 13,5 miliardy Kč. Objem úvěrů ČSOB vzrostl o 9 % na 665 miliard Kč, objem vkladů se zvýšil o 17 % na 887 miliard Kč.

(pel)