Vztahy mezi ANO a Piráty se dále vyostřují. Lídr ANO Andrej Babiš bojkotoval povolební jednání s Piráty, protože ho prý urazili. Podle něj by se Piráti měli naučit chovat.

Piráti urazili Andreje Babiše. Lídr ANO na protest začal bojkotovat povolební jednání a nedorazil na odpolední schůzku s Piráty. Podle Babiše by Piráti potřebovali lekci slušného chování. Jejich šéf Ivan Bartoš Babišovo tvrzení odmítl.

Babiše pobouřilo prohlášení místopředsedy strany Jakuba Michálka, že by měl být ve vězení (psali jsme zde). Nepotěšilo ho ani zveřejnění jeho SMS konverzace s šéfem Pirátů Ivanem Bartošem, kterého na jednání doprovodil právě Michálek.

„Čtu tady rozhovor pana Bartoše, tady říká: Nemá smysl jednat s ANO, kde jsou pan Faltýnek s panem Babišem momentálně stíháni. Pan Michálek říká, že máme být ve vězení. Nechceme jim dělat stres, a tak jsme nominovali pana Vokřála a Vondráčka,“ prohlásil Babiš.

Za ANO tak bude vyjednávat poslanec Radek Vondráček a brněnský primátor Petr Vokřál.

„Jejich chování… myslím, že by měli absolvovat kurz společenského chování a naučit se chovat. Možná by mohli začít od mateřské školky. Já už jsem dost starej na to, aby se mnou takhle někdo komunikoval. Pan Michálek, který říká, že mám být ve vězení,“ dodal šéf ANO.

To však předseda Pirátů Bartoš odmítá.

„My nejsme nějak extrémně útlocitní, já s panem Babišem komunikuji korektně, i třeba tato schůzka byla zase sjednávaná přes SMS, kdy jsem se mu snad i omluvil,“ reagoval na Babišův výpad Pirát Bartoš.

„Já si myslím, že je to jen takové mediální škádlení, my se tady jdeme bavit o konkrétních věcech, které souvisí se sněmovnou,“ podotkl.

(pel)