Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Leo Expressu v pololetí stouply tržby, ztráta se prohloubila

Vlakový dopravce Leo Express v 1. pololetí navýšil tržby o 13 % na 161 miliónů Kč. Zároveň však společnost zvýšila ztrátu z loňských 31 na 65 miliónů Kč. Důvodem jsou investice do připravovaného vstupu na polský a německý trh, rozšíření autobusových linek a rozjezd platformy sdílení aut.

Koruna se drží pod 26 Kč/EUR, mírně posílila

Česká měna se i v úterý udržela pod hranicí 26 Kč/EUR. Proti pondělku byla kolem 17:00 o 2 haléře silnější na 25,92 Kč/EUR. Vůči dolaru zpevnila o 4 haléře na 22,06 Kč/USD.

Tesla dodala na trh rekordní počet vozů

Americkému výrobci luxusních elektrických aut Tesla Inc. stouply ve 3. čtvrtletí dodávky vozů na trh meziročně o 4,5 % na rekordních 26 150 aut. Firma má však problémy s plánovaným zvýšením výroby sedanu Model 3, který je jejím prvním vozem určeným pro široký trh. Na čekací listině je nyní 500 tisíc zájemců.

Lithium z ložiska Cínovec by se mělo zpracovávat v Česku

Lithium získávané z ložiska Cínovec by mělo být dále zpracováváno do finální podoby na českém území. Ministerstvo průmyslu a obchodu podepsalo se společností European Metals Holdings Ltd. memorandum. Australský investor plánuje dobýt 37 miliónů tun rudy.

Dieselgate připraví Volkswagen o 25 miliard eur

Zisk automobilky Volkswagen za 3. čtvrtletí 2017 zatíží mimořádné náklady na emisní aféru ve výši 2,5 miliardy eur. Celková finanční zátěž spojená s aférou Dieselgate tak dosáhla 25,1 miliardy eur. Suma může ještě stoupnout na 30 milirad eur.

(pel)