Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Insolvenční správce prodal výrobní části Vítkovice Power Engineering

Výrobní části ostravského podniku Vítkovice Power Engineering (VPE), který je od roku 2016 v úpadku a od letošního srpna v konkurzu, získala společnost Taxton Property ze skupiny Franco De Poisd ’Eau. Cena nebyla zveřejněna.

Škoda vyrobila už 20 milionů aut

Jubilejním vozem se stal sportovně-užitkový Karoq, který sjel z linky ve výrobním závodě v Kvasinách na Rychnovsku. Automobilka míří letos k dosaženího nového výrobního a prodejního rekordu.

Petici za Uber v Londýně podepsalo přes 750 tisíc lidí

Více než 750 tisíc lidí podepsalo petici požadující po londýnském starostovi Sadiqu Khanovi, aby zvrátil rozhodnutí úřadu Transport for London (TfL). Ten alternativní taxislužbě neprodloužil licenci. Uber má 3 týdny na podání odvolání.

Nike klesl zisk téměř o čtvrtinu

Největšímu světovému výrobci sportovního oblečení a obuvi Nike klesl zisk na 950 milionů dolarů (21 miliard Kč). Firma vykázala nejpomalejší růst tržeb za téměř 7 let. Společnost čelí rostoucí konkurenci od německého Adidasu.

Italové mají smůlu: Fantova budova na pražském hlavním nádraží patří SŽDC

Soud nevyhověl žalobě italské firmy Grandi Stazioni. Ta zpochybňovala převod historické Fantovy budovy na pražském hlavním nádraží z Českých drah na Správu železniční dopravní cesty. Podle soudu patří budova SŽDC.

(pel)