Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Zoot.cz expanduje do Polska a Maďarska

Největší český internetový obchod s módou Zoot.cz se chce dostat na polský a maďarský trh. Expanzi firma plánuje zvládnout během roku a půl. Společnost se letos ocitla poprvé v zisku a očekává tržby přes 1 miliardu Kč.

Česko investuje do vodní dopravy 14 miliard

Koncepce pro vodní dopravu počítá také s tím, že prodlouží vltavskou a labskou vodní cestu na 338 kilometrů nebo opravu mostů v Praze, aby pod nimi mohly proplouvat objemnější lodě. Část pražské nákladní dopravy tak bude možné přesunout na Vltavu.

Záložny se vrátily do zisku, v pololetí vydělaly 19 milionů Kč

České družstevní záložny vytvořily v 1. pololetí čistý zisk 18,9 milionu Kč, ve stejném období přitom byly ve ztrátě 19,6 milionu Kč. Celková bilanční suma meziročně klesla o 10,7 miliardy na 22,5 miliardy Kč. Úrokové výnosy stouply o 434 milionů na 836 milionů Kč.

FTV Prima loni zvýšila zisk o 61 procent

FTV Prima, která v Česku provozuje pět televizních stanic, loni zvýšila zisk po zdanění o 61 % na 481,4 milionu Kč. Tržby stouply o víc než 7 % na téměř 3 miliardy Kč. Prima loni zůstala druhou nejsledovanější komerční televizí za Novou.

Lesům ČR vzrostl zisk o 3,34 miliardy

Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) za leden až červenec 2017 vzrostl hrubý zisk meziročně o 8,4 % na 3,34 miliardy Kč. Ve stejném období loňského roku měl podnik hrubý zisk 3,08 miliardy Kč. Tržby za vlastní výrobky a služby stouply o 8,6 % na 6,85 miliardy Kč. Těžba dřeva vzrostla o 5,6 % na 4,74 milionu metrů krychlových.

(pel)