Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Hewlett Packard Enterprise zruší 10 % pracovních míst

Americká technologická společnost Hewlett Packard Enterprise hodlá zrušit kolem 5000 pracovních míst. Podnik se potýká s rostoucí konkurencí. Firma hodlá snížit náklady o 1,5 miliardy dolarů (téměř 33 miliard Kč) a provést reorganizaci svých aktivit.

ČEZ Distribuce investuje do přenosových sítí 10,2 miliardy

Společnost ČEZ Distribuce z energetické skupiny ČEZ investuje letos do přenosových sítí 10,2 miliardy Kč. Meziročně je to o 18,2 % více. Od roku 2005 firma investovala do sítí celkem 102 miliard Kč.

Uber dostal v Londýně stopku. Město mu neprodlouží licenci

Londýn neobnoví alternativní taxislužbě Uber provozní licenci. Ta globální firmě vyprší na konci září. Uber má v Londýně přes 40 tisíc řidičů. Společnost hodlá rozhodnutí dopravního úřadu Transport for London napadnout u soudu.

Ceny bytů v Česku dále rostou

Prodejní ceny bytů v Praze a v krajských městech ČR vzrostly ve 2. čtvrtletí 2017 meziročně o 10,7 % na 49 800 Kč za metr čtvereční. Nejdražší byla Praha s průměrnou cenou 65 700 Kč, naopak v nejlevnějším Ústí nad Labem to bylo 11 800 Kč.

Siemens a Alstom jednají o spojení železničních aktivit

Německý strojírenský koncern Siemens a francouzská společnost Alstom jednají o sloučení svých železničních aktivit. Jednání jsou v pokročilém stadiu. Francie proti záměru nic nemá, pokud to nepovede k propouštění.

(pel)