Americký filantrop Soros je úhlavním nepřítelem premiéra členského státu EU, Viktora Orbána. Ten varoval před Sorosovým akčním plánem, jehož cílem má být přistěhovalecká Evropa plná teroristů.

Přistěhovalecká Evropa, která je domovem teroristů. To je akční plán miliardáře a filantropa George Sorose, který prý chce vzít Evropě její křesťanskou identitu. Před údajným Sorosovým plánem varoval maďarský premiér Viktor Orbán. Jeho vláda chce proto bránit budoucnost křesťanského Maďarska všemi prostředky.

Orbán varoval také před mícháním národů. Státy, které se už staly zeměmi přistěhovaleckými, se podle Orbána nevyhnutelně stanou „zeměmi se směsí národů“.

Amerického miliardáře a filantropa maďarského původu George Sorose označil Orbán za svého úhlavního nepřítele. „Sorosovým záměrem je přimět evropské státy k tomu, aby se staly přistěhovaleckými zeměmi,“ prohlásil maďarský premiér.

Pro středoevropské země „by bylo prostě intelektuální sebevraždou“ převzít liberalismus západní Evropy, zdůraznil Orbán. Maďarsko by se pak podle něj stalo nejen přistěhovaleckou zemí, ale také domovem pro terorismus.

„Toto vše je akční plán všeobecně nazývaný Sorosův plán,“ uvedl Orbán.

„Nesmíme dopustit, aby se to stalo, a musíme vydržet do příštích voleb. Vláda je připravena bránit budoucnost křesťanského Maďarska,“ řekl.

Soros v roce 2015 navrhl, aby Evropa příliv uprchlíků a migrantů řešila rovnoměrnějším rozložením běženců v členských státech Evropské unie. (sfr)