Válka mezi taxikáři a řidiči Uberu vrcholí. Na pražském letišti naštvaní taxikáři napadli řidiče Uberu a rozbili mu pěstí přední sklo. Celou situaci řeší policie, taxikáři ale šikanou vyhrožují dál

Válka mezi pražskými taxikáři a řidiči Uberu vrcholí. Na parkovišti před pražským Letištěm Václava Havla zaútočila skupina taxikářů na řidiče společnosti Uber, který tam přijel vyzvednout zákazníky. Sebrali mu mobilní telefon a pěstí mu dokonce rozbili čelní sklo automobilu. Konflikty navíc pokračovaly i další den. Před letištěm se shromáždilo několik desítek nespokojených taxikářů a na místo dorazili i policisté.

Na letišti se sešla asi padesátka řidičů taxi. Auta řidičů Uberu stejně jako předchozí den polepovali nálepkami „nelegální transport“.

„Udělej si papíry, jak my. Udělej si pojištění, jak my. Máš h***o, jinak bys to ukázal policajtům,“ vykřikoval jeden z taxikářů na řidiče v neoznačeném voze, který na letiště přivezl cestující.

Konflikt pražských taxikářů na letišti Václava Havla začal už ve čtvrtek odpoledne, kdy skupina taxikářů napadla na parkovišti před letištěm řidiče Uberu, který tam přijel pro své zákazníky.

Taxikáři mu na auto nalepili samolepku „nelegální transport“, sebrali mobilní telefon, a jeden z nich řidiči Uberu dokonce rozbil čelní sklo.

„Kde máš taxametr? Taxikaření má nějaký pravidla! Máte licenci? Živnostenský list? Dáváte účet lidem? Platíte daně? Kde máš žlutej papír?“ dorážel na řidiče společnosti Uber jeden z taxikářů.

„Mohu potvrdit, že jsme tento incident řešili a zabýváme se jím,“ popsala mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Útočník, který rozbil čelní sklo auta, je podle ní podezřelý z trestného činu poškození cizí věci.

„Uber má na letišti pick-up point a taxikáři o tom vědí. Je to organizované. Vždy se dohodnou na Facebooku, vytisknou samolepky a následně blokují odjezd, nadávají, kopou do aut,“ popsal svědek události.

(pel)