Jižní Korea má v plánu vyslat na Kim Čong-una balistické střely, které by zničily většinu Pchjongjangu.

Soul chce zničit totalitního severokorejského vůdce Kim čong-una za každou cenu. Jižní Korea plánuje vyslat na KLDR balistické střely, které by zničily většinu Pchjongjangu. V případě jaderného útoku na Jižní Koreu „bude hlavní město KLDR vymazáno z mapy a proměněno v prach“. Uvedl to anonymní vojenský zdroj.

„Každá čtvrť Pchjongjangu, především tam, kde sídlí vedení KLDR, bude zničené balistickými střelami a dělostřeleckými granáty, jakmile KLDR ukáže známky využívání nukleární zbraně,“ řekl anonymní vojenský zdroj.

Plán Jižní Korey „Korea Massive Punishment and Retaliation“ se podobá výhrůžkám KLDR. Ta poměrně pravidelně vyhrožuje, že promění Soul v moře plamenů.

Severní Korea má přitom stovky různých zbraní s dlouhým dostřelem. Ty jsou neustále namířené tak, aby v případě konfliktu mohly bombardovat Soul. Ačkoliv KLDR pravděpodobně účinnost zbraní přehání, pořád by takový útok mohl zabít tisíce lidí.

Anonymní vojenský zdroj rovněž prohlásil, že v případě jaderného útoku na Jižní Koreu „bude hlavní město KLDR vymazáno z mapy a proměněno v prach“.

Severní Korea provedla poslední jaderný test 4. července 2017. Podle Kim Čong-una by svými zbraněmi KLDR byla schopná zasáhnout většinu USA.

(pel)