Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Leo Express přebírá německého dopravce Locomor

Český dopravce Leo Express přebírá berlínskou železniční společnost Locomore, která je v insolvenci. Jezdit bude na trase mezi Berlínem a Stuttgartem.

OMV v Česku více než zdvojnásobila zisk

Rakouská společnost OMV, která v Česku aktuálně provozuje přes 160 čerpacích stanic, loni v tuzemsku více než zdvojnásobila čistý zisk z 178 na 390 miliónů Kč. Tržby jí naopak klesly o 8,4 % na 18 miliard Kč.

Gates prodal část akcií Microsoftu

Miliardář Bill Gates prodal akcie Microsoftu v ceně zhruba 4,6 miliardy dolarů (cca 102 miliard Kč). Výtěžek věnoval na charitu. Gates ale i tak zůstává nejbohatším člověkem na světě. Částka, kterou nyní věnoval, je největší od roku 2000.

Aircraft Industries loni utržil 1,6 miliardy Kč

Kunovický výrobce letadel Aircraft Industries loni dosáhl tržeb téměř 1,6 miliardy Kč, což je zhruba o 735 milionů Kč více než v roce 2015. Firmě se v roce 2016 dařilo hlavně díky úspěchu na ruském trhu.

Equa bank ztrojnásobila zisk

Equa bank v 1. pololetí ztrojnásobila čistý zisk na 115 miliónů Kč. Počet jejích klientů meziročně vzrostl o 30 % na 280 tisíc. Celkový objem úvěrů stoupl o 15 % na 35 miliard a celkový objem vkladů o 7 % na 41,17 miliardy Kč.

(pel)