Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Společnost Mattoni dala k soudu Kofolu

Karlovarské minerální vody Mattoni podaly k soudu návrh na zastavení akcionářských změn ve společnosti Kofola. Soud však návrhu nevyhověl. Firma, která je jedním z minoritních akcionářů Kofoly, se ale odvolá.

E.ONu klesl zisk o 12 procent

Německé energetické skupině E.ON klesl za 1. pololetí provozní zisk bez mimořádných položek o 12 procent na 1,77 miliardy eur (39,4 miliardy Kč). Výsledky však překonaly očekávání analytiků díky síťové a jaderné divizi.

V nákupech na internetu jsou Češi průměr

Šampióny v nákupech na internetu jsou Britové, kteří ročně nakoupí zboží za 1118 eur (29 240 Kč). Češi naopak utratí pouze kolem 200 eur (5230 Kč) a obsadili 14. místo. Vyplynulo to z průzkumu Regio Data.

Stock zvýšil v pololetí zisk o třetinu

Provozní zisk výrobce lihovin Stock Spirits Group se v 1. pololetí zvýšil o 32 procent na 16,5 milionu eur (431,7 milionu Kč). Nárůst zisku podpořil především vysoký prodej ochucené vodky v Polsku.

Čína utratí za nákupy firem biliony dolarů

Čínské společnosti utratí v příštím desetiletí za nákupy a investice do firem v zahraničí 1,5 bilionu dolarů (33,4 bilionu Kč). To je o 70 procent více než v předchozím desetiletí. Částka prudce vzroste, přestože regulátoři doma i v zahraničí se snaží blokovat některé dohody.

(pel)