Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Synotu klesly výnosy i tržby

Společnost Synot Tip ovládaná senátorem Ivem Valentou vykázala loni oproti roku 2015 o 0,63 miliardy nižší výnosy – 5,73 miliardy korun. Zisk se meziročně snížil o zhruba 31,5 milionu na 12,09 milionu korun. Na výsledcích se negativně projevily legislativní změny.

Chemička DEZA ze skupiny Agrofert může koupit polskou firmu

Chemička DEZA ze skupiny Agrofert může koupit polskou společnost Petrochemia-Blachownia. Fúzi schválil bez podmínek Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Spojení podle něj nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže.

Ryanair podal nabídku na převzetí krachujících italských aerolinek Alitalia

Ředitel Ryanairu Michael O’Leary už dříve řekl, že pokud se Ryanair rozhodne do italské firmy investovat, bude žádat většinový podíl. Alitalia obdržela 10 nezávazných nabídek. Závazné nabídky budou muset zájemci podat do října.

ArcelorMittal prodává Válcovny plechu ve Frýdku-Místku

ArcelorMittal se chystá prodat Válcovny plechu Frýdek-Místek. Výroba elektrické oceli je prý pro koncern jen okrajová. Mezi zájemci jsou kromě polského Stalproduktu i rakouské či německé firmy.

České dráhy nakoupí posunovací lokomotivy od CZ Loko

Dvanáct nových posunovacích lokomotiv dodá Českým drahám českotřebovská strojírna CZ Loko. Hodnota zakázky je 239 milionů korun. Lokomotivy EffiShunter 300 nahradí starší typy lokomotiv.

(pel)