Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Microsoft zdvojnásobil zisk

Čistý zisk výrobce počítačového softwaru Microsoft Corp. se ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí více než zdvojnásobil na 6,51 miliardy dolarů (145,8 miliardy Kč) z 3,12 miliardy USD ve stejném období loni. Hospodaření podpořil silný růst cloudových aktivit a daňové zvýhodnění.

Unipetrol výrazně zvýšil zisk i tržby

Petrochemický holding Unipetrol v prvním pololetí zdvojnásobil čistý zisk na 6,4 miliardy korun z loňských 3,1 miliardy. Tržby firmy stouply o 60 procent na 61 miliard korun. Firma by mohla zvýšit dividendu na akcii za letošní rok.

TV Nova dostala pokutu 800 tisíc Kč za skrytou reklamu

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) uložila televizi Nova dvě pokuty v celkové výši 800 000 korun za skrytou reklamu. Pokutu 500 tisíc dostala Nova za zdůrazňování distributora energie Innogy nad rámec dějového kontextu. Druhou pokutu ve výši 300 tisíc rada uložila za zmiňování produktů obchodního domu s nábytkem Kika.

Novým generáním ředitelem společnosti RETIA je Jan Volšík

Volšík vystřídá dlouholetého ředitele Petra Nováka. Ten zůstane předsedou představenstva. Volšík je absolvent B.I.B.S. Brno International Business School, kde získal titul MBA. Svou kariéru začal ve společnosti Agfa Healthcare, kde tři roky pracoval na pozici manažera prodeje. Od roku 1997 do roku 2011 pracoval jako obchodní ředitel ve společnosti Renault Trucks. Před nástupem do společnosti RETIA Jan Volšík působil na pozici obchodního ředitele ve společnosti SAFINA, a.s.

Poskytovatel EET zkrachoval

Firma EET One skončila v insolvenci. Tisíce podnikatelů tak posílat účtenky do systému. Pokladny přestaly fungovat. Někteří podnikatelé spadli do takzvaného off-line režimu, jiní teď nemůžou evidovat vůbec.

(pel)