Podnikatelské odbory zažalovaly Andreje Babiše za napadání malých podnikatelů a živnostníků. Předseda ANO je soustavně nazývá zloději a podvodníky.

Podnikatelským odborům už došla trpělivost a zažalovaly Andreje Babiše za hanobení živnostníků. Podle předsedy Podnikatelských odborů Radomila Bábka exministr financí Babiš soustavně napadá malé podnikatele a živnostníky, když je nazývá zloději a podvodníky.

„Nemohli jsme ignorovat dlouhodobé a soustavné pomlouvání Andrejem Babišem. Ten, z pozice ministra financí a místopředsedy vlády cíleně dehonestuje malé podnikatele a živnostníky. Svými výroky vyvolává ve veřejnosti dojem, že podnikatelé a živnostníci jsou zloději a podvodníci, že neplatí daně a okrádají zaměstnance,“ uvedl Bábek.

Protože podnikatelské odbory hájí práva a zájmy podnikatelů a živnostníků, podaly na Andreje Babiše trestní oznámení.

Podle výboru se Babiš svými vyjádřeními na stranu drobných podnikatelů dopustil trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod

Předseda výboru rovněž upozornil na to, že veřejnosti pak zcela unikají důsledky výroků Babiše.

Zdůraznil, že předseda hnutí ANO účelově využíval vyvolávání nepřátelských nálad vůči podnikatelům a živnostníků, aby obhájil a prosadil své jinak neobhajitelné projekty elektronické evidence tržeb a kontrolních hlášení.

„Dalším příkladem je zjevná nelogičnost jeho výroků. Když ministr financí tvrdí, že hospodští kradou čtyřikrát, tak to jistě musí mít podloženo mnoha a mnoha konkrétními prokazatelnými příklady. Pak by takové podvodníky a zloděje měla Finanční správa masově stíhat, což se neděje. Namísto toho jen ministr financí fabuluje a pomlouvá,“ řekl.

(pel)