Miloš Zeman nepřímo řekl o Bohuslavu Sobotkovi, že je "svině a má "charisma lahve od okurek". Dochází u něj k rozpadu osobnosti, zareagoval premiér.

U Miloše Zemana dochází k rozpadu osobnosti. Uvedl to premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v reakci na to, že ho prezident nepřímo označil jako „svini“, co má „charisma láhve od okurek“. Podle prezidenta Sobotka krátce před volbami zbytečně vyvolal koaliční krizi, když se rozhodl odvolat ministra financí a šéfa ANO Andreje Babiše.

„Když ve vztahu, který fungoval skoro čtyři roky, vyhazuješ partnera čtyři měsíce před volbami, tak se chováš jako svině,“ uvedl Zeman v televizním pořadu Týden s prezidentem.

Za slušné chování Zeman považuje, když si někdo před čtyřmi lety vybral někoho jako partnera, tak to s ním ještě čtyři měsíce do voleb vydrží.

Sobotku pak počastoval dalšími výrazy. Když měl ohodnotit práci vlády, nepřímo mu vytkl, že je šedivou bytostí, „která má charisma lahve od okurek“.

„Já se obávám, že na straně prezidenta dochází k určitému rozpadu osobnosti. A obávám se, že to bude čím dál tím horší,“ uvedl v reakci premiér Bohuslav Sobotka, který Česko zastupuje na summitu v Bruselu.

(pel)